Dacian Cioloș, la Roșiorii de Vede: Obiectivul prioritar la nivel național e să facem tot ce ține de guvernare și de decizia legislativului pentru a atrage investitori privați

„Acesta e proiectul nostru – să aducem oameni competenți, care știu ce e de făcut, care au demonstrat că știu cum se face, pentru că au făcut-o ei înșiși, și împreună cu alții să își asume schimbări în locurile pe care le cunosc“, a declarat președintele PLUS, Dacian Cioloș, lider al grupului Renew Europe, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la Roșiorii de Vede, în contextul inaugurării sediului local PLUS și a lansării candidaturii lui Costin Fierăscu, din partea Alianței USR PLUS, la primăria orașului.

„Îmi amintesc că în 2018, prin primăvară, când pregăteam lansarea proiectului politic și ne gândeam să începem să organizăm nuclee ale viitorului partid cam peste tot în țară, aveam deja colegi care se implicau și evident în partea asta de sud era puțin mai greu. Oamenii de aici care ne simpatizau aveau rețineri și le era teamă, încă era PSD la guvernare atunci, să se expună și să își asume public simpatia față de acest proiect politic și să se afișeze.

Am organizat atunci la București o întâlnire cu, să zicem, diasporenii Teleormanului, fiii Teleormanului și am avut o întâlnire foarte bună, cred că au fost mai mult de 50-60 de tineri și marea lor majoritate erau oameni care lucrau în București sau antreprenori care aveau afaceri în București, dar care păstraseră legătura cu localitățile de baștină din județul Teleorman Și le-am spus că prin proiectul pe care îl avem noi, din punctul nostru de vedere, nu avem cum să reconstruim România dacă nu ne întoarcem la rădăcini și i-am încurajat pe mulți dintre ei să ia legătura cu colegii din județ și să începem să organizăm nuclelele partidului acolo.

Așa că să nu vă surprindă azi dacă o persoană precum Costin Fierăscu, antreprenor de succes în București, și-a păstrat legăturile cu orașul de aici și a hotărât să se întoarcă la rădăcini, și să își asume schimbarea pe care vrem să o vedem în România.

Ăsta e profilul candidatului pe care vi-l prezentăm azi: un om tânăr plecat de aici să își găsească rostul în altă parte și, după ce s-a realizat, să vină să-i ajute și pe alții să ia o direcție și, mai ales, orașul să ia o direcție. Și Teleorman, și toată zona asta de sud sunt o zonă cu potențial foarte mare, dar din păcate, în cel mai bun caz, oamenii politici s-au concentrat în a face drumuri și cam atât. Sigur, s-au asfaltat, nu întrebăm cât a costat metrul cub de asfalt. Zona asta de sud are mare nevoie de investiții pentru a crea locuri de muncă și de oameni cu inițiativă.

Ăsta e proiectul nostru – să aducem oameni competenți care știu ce e de făcut, care au demonstrat că știu cum se face, pentru că au făcut-o ei înșiși, și împreună cu alții să își asume schimbări în locurile pe care le cunosc“, a declarat liderul PLUS.

Dacian Cioloș a subliniat faptul că proiectul pe care Alianța USR PLUS o să îl prezinte și în campania pentru locale, și în campania pentru alegerile parlamentare va fi unul integrat. „Prezența mea aici nu e întâmplătoare pentru că noi sperăm să avem alegeri anticipate și să putem organiza și alegerile locale împreună cu cele pentru Parlamentul Național. (…) Indiferent că vor fi sau nu alegeri anticipate, proiectul nostru politic, pentru care am construit acest partid și această alianță împreună cu USR, este de a propune această colaborare și schimbările pe care vrem să le vedem și la nivel local, și la nivel național pentru că doar un primar sau un consilier local izolați sunt limitați, nu vor putea face mare lucru. Proiectul pe care noi o să îl prezentăm și în campania pentru locale, și în campania pentru alegerile parlamentare e unul integrat.

Aici obiectivul prioritar la nivel național, mai ales pentru astfel de zone, e să facem tot ce ține de guvernare și de decizia legislativului pentru a atrage investitori privați care să creeze locuri de muncă. Ăsta este obiectivul-cheie și pentru asta e nevoie și de investiții în infrastructură, și de o reformare, și de creșterea performanței administrației publice centrale și locale“, a mai spus Dacian Cioloș.